februari 24, 2016

HEALTHYJUF LOOPT DEPRESSIEVRIJ

“Depression is not a sign of weakness. It means you have been strong for far too long.”

Toen ik in 2012 thuis kwam te zitten met een burn-out was dat vreselijk. Een jaar lang moe zijn en niet goed slapen. Je ene been nauwelijks nog voor het andere kunnen zetten en ontzettend vergeetachtig zijn. De burn-out leek minder te worden, maar beter met mij ging het niet. Ik kwam in een dip terecht. Eentje waarvan je het gevoel hebt dat hij nooit meer stopt, die voelt alsof je elke dag de wereld moet trotseren wat maar niet wilt lukken. Een depressie. Kilo’s lichter. Medicijnen. Een bodemloze put. Therapie.

Mensen die zich goedbedoeld met je gaan bemoeien. Of ik soms anorexia had? Waarom ik wel energie had gehad voor dat avondje bios, maar niet ’s avonds op bezoek kwam? Welke therapie ik zou kunnen gaan volgen!

Mensen willen graag helpen, maar weten niet hoe. En ik? Ik schaamde me. Misschien schaam ik me eigenlijk nog steeds wel. Rust er nog steeds teveel taboe op psychische ziektes. Want wat zou het toch fijn zijn als je openlijk kon zeggen dat je last hebt van een depressie, borderline, psychoses, ocd, ocpd, anorexia en ga zo maar door. Dat het taboe dat er nog steeds op rust doorbroken wordt en je tijdig hulp kunt krijgen omdat het eerder herkend en erkend (!) wordt. Want ja, iedereen kan ermee te maken krijgen in zijn omgeving of zelf in die bodemloze put terecht komen.

Toen ik de oproep van Fonds Psychische Gezondheid zag om te lopen tijdens de Utrecht Marathon en zo geld op te halen voor jongeren met psychische problemen aarzelde ik als sportliefhebber geen moment. Ik weet immers hoe het voelt om last te hebben van psychische problemen en ik weet ook hoe fijn het is om je beter te kunnen voelen door sport.

Tot op de dag van vandaag is sport mijn grote uitlaatklep en ga ik een aantal keer peer week los bij crossfit. Eens in het jaar loop ik graag een 10km-loop en mijn droom is altijd al geweest om dit voor een goed doel te doen. Laat nou net dit doel op mijn lijf geschreven zijn.

Ik heb jullie hulp hierbij nodig!

Doneer een bijdrage en steun daarmee het project ‘EERDER IS BETER’:

“Onze droom is dat mensen met psychische problemen zich staande kunnen houden. En dat ze zo actief mogelijk kunnen blijven meedoen aan de maatschappij. Maar ook dat wij kunnen voorkomen dat mensen (ernstige) psychische klachten ontwikkelen” – Fonds Psychische Gezondheid

Help je mee? 20 maart a.s. zal ik de 10 km lopen tijdens de Utrecht marathon. Lopen in mijn eigen stadje voor dit goede doel.

Steun mij! Steun je omgeving! Steun jezelf!

Doneer nu!

Liefs, Esther

f76e6d78ba8a277a4682be442e978806

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf