februari 6, 2018

IT’S GETTING HOT IN HERE, SO TAKE OFF ALL YOUR CLOTHES – MIJN EERSTE LES BIKRAM YOGA

De les begon om 20:00 uur en de paar laatste keren dat ik naar yoga ging stond ik steevast te vroeg in de koud voor een gesloten deur. Ik besloot dan ook niet al te vroeg voor mijn eerste bikram yogales begon van huis te vertrekken. 

Gauw een flesje water vullen, handdoek in de tas en over mijn korte broekje, waarin ik mijn melkflessen had gehesen, nog even snel een warme joggingbroek. Shit, heb ik nou nog steeds die halve nagellak op mijn tenen? En had ik mijn benen nou eigenlijk geschoren? Oh nee, ook dat nog! Helemaal vergeten te checken of mijn bilpartij een beetje blijft zitten als ik in mijn net iets te korte broekje in downward facing dog sta. Hup, joggingbroek op de knieën, hoofd omlaag en tussen de benen door in de spiegel kijken. Fuck! Een en al ass! Blik op de klok, te weinig tijd om nog om te kleden. Ach, kan mij het ook schelen. Ik ga wel achterin de zaal staan.

Aquarium full of nakedness

Iets vertraagd, maar met nog een kwartier de tijd moet ik op tijd bij mijn eerste les bikram yoga komen. Tweede links, eerste rechts en dan moet het hier in de straat zijn. Waarom kan ik het nou niet vinden? Nog maar een keer de straat door fietsen. En weer terug. Ah, ik zie een bordje. En door het felverlichte glazen gebouw ook heel veel halfnaakte mensen. Een aquarium full of nakedness. Wil ik dit echt wel doen? Ik bedoel, ik kan nu nog weg.

Hijgend van het snelle fietsen open ik de OneFit app om mij in te checken en mijn oog valt op de volgende tekst: Kom op tijd! 20 minuten voor aanvang van de les.

Heb ik weer hoor!

Snel loop ik naar binnen waar een vriendelijke, naakte en tevens behoorlijke gay mij verwelkomt. Hij blijkt de yogi te zijn die vanavond de les geeft. Een golf van opluchting gaat er door me heen. Geen risico om aangerand te worden als ik met mijn drillende bips in ingewikkelde yogaposes sta.

Drill instructor tell me what to do

Mensen mensen, wat is het bloody hot. Is het serieus nodig om bij een temperatuur van 38 graden een vaststaand 26-tal hatha yogahoudingen uit te voeren? Het zweet breekt me uit en dat is overigens niet altijd en alleen vanwege de warmte. De vriendelijke yogi blijkt de les als een ware Juffrouw Bulstronk te geven. Even ben ik bang dat als ik de houdingen niet goed uitvoer, ik aan mijn staart het pand uit word geslingerd.

Ik kijk naar mijn halfnaakte medemens die de les uiterst serieus neemt. En de kledingvoorschriften ook. Er wordt gestrekt, gepuft en naakt gewezen. Het mannelijk schoon is ver te zoeken en omdat elke houding twee keer wordt uitgevoerd is mijn concentratie halverwege de les dan ook ver weg.

Bijkomen

Na anderhalf uur hijs ik mijn bezwete en dorstige lijf als de wiedeweer in mijn broek en trui om direct een halve liter water naar binnen te gieten. De beste yogi drukt me op het lijf dat ik echt nog een keer moet terug komen. Ik beloof hem er nog een nachtje over te slapen.

Ooit, als het beeld van halfnaakte, puffende, bezwete en zeer flexibele oudjes uit mijn dromen is verdwenen kom ik vast nog een keer terug. Deze week ga ik toch maar weer eens een lesje bootcamp volgen in mijn zwarte legging, die mijn bil zo lekker lift, tussen de goddelijk gespierde mannen uit de buurt. Stijgt mijn temperatuur vast naar boven de 38 graden….

Ik wil dit ook volgen!

Wil jij ook zo’n spannend avontuur beleven en verschillende sporten uit proberen? Met het abonnement van OneFit kan dit allemaal en het leuke is dat als jij de kortingcode HEALTHYJUF gebruikt je €25,- korting krijgt op je eerste betaling + een OneFit tas!

Disclaimer

Dit artikel bevat een toegestuurd product en affliate links. Meer informatie hierover lees je hier.

1

2 Berichten

 • Debbythechocoholic schreef:

  Ik wist niet dat Bikram Yoga zo gegeven werd en ik denk dat ik ook wel even zou nodig hebben om die beelden uit mijn geheugen te krijgen, haha! Mar wel leuk dat ze vonden dat je zeker moet terugkomen, dat wilt zeggen dat je een goede indruk hebt nagelaten.
  Ik hou het momenteel wel bij mijn Vinyasa lessen.

  PS: Ik heb je genomineerd voor De Sunshine Blogger Award: https://debbythechocoholic.com/2018/02/12/sunshine-blogger-award/

  Liefs,
  Debby

 • healthyjuf schreef:

  Ha Mop,
  Hahaha gewoon een keer proberen. Jij als echt yogini vindt dit vast superleuk!

  Bedankt voor de award! Ik heb net jouw blog erover gelezen, superleuk! Zal kijken of ik er een post mee doe. Liefs en knuffels!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf