november 30, 2017

LUMINETTE LICHTTHERAPIEBRIL OM JE WINTERDIP TE LIJF TE GAAN

De Luminette is een lichttherapiebril die helpt om je winterdip tegen te gaan. Of als je last hebt van slaapproblemen of een verstoord bioritme als je bijvoorbeeld nachtdiensten draait of veel vliegt.Aangezien ik gevoelig ben voor de welbekende winterdip (ook wel bekend als winterdepressie) testte ik de Luminette om te kijken of ik mij beter kan voelen in de herfst en met net zoveel energie als in de zomer door het leven kan gaan.

Winterdip

Op het moment dat de dagen worden en de bladeren van de bomen vallen slaat ook je humeur om. Je voelt je moe, energieloos, wilt veel slapen en je voelt je somber. Veel mensen komen aan, omdat ze (vr)eetbuien krijgen en een sterke behoefte aan koolhydraatrijk eten. In het voorjaar knap je weer op, zoek je weer vrienden op om af te spreken, start je weer met sporten en is het een stuk makkelijker om het huis, je bed en bank te verlaten.

Lichttherapie

Lichttherapie helpt om je biologische klok weer normaal te laten verlopen. De aanmaak van melatonine (slaaphormoon) wordt afgeremd en je voelt je energieker, kan makkelijker je bed uit komen en je beter concentreren. Bij lichttherapie is het van belang dat het felle licht (dat wordt uitgedrukt in LUX) je ogen bereikt. Er zijn lampen en brillen op de markt, die veelal LED-lampjes bevatten.

Luminette

De Luminette is een lichtterapiebril die helpt bij:

 • Winterblues
 • Vermoeidheid en energieafname
 • Verstoord slaappatroon
 • Jet-Lag
 • Slaapstoornissen als je bijv. nachtdiensten draait of in ploegendienst werkt

De bril is elektrisch op te laden, heeft 4 lichtstanden en 3 standen om op je neus te zetten. Er zit een stevige huis bij waar je de bril in kunt opbergen.

Hoe vaak & hoe te gebruiken

Het is een beetje afhankelijk van je doel, maar als je hem gebruikt tegen je winterdip dan is het handig om hem elke dag op hetzelfde tijdstip te gebruiken. Sommige mensen merken na één dag al verschil en weer anderen binnen 1 à 2 weken.

Nadat je hebt bepaald welke stand de juiste is (het “holografische vizier” moet net boven de ooglijn zitten) kun je er gewoon mee doen wat je altijd doet.

App

Om het gebruik makkelijker te maken kun je de app My Luminette installeren op je telefoon. Je kunt kiezen waar je last van hebt en vertelt je dan hoe laat en hoe lang je de Luminette kunt gebruiken. Het zegt wanneer je het donker in huis moet maken in huis en melatonine in moet nemen.

Eindconclusie

Ik ben dit jaar na vele jaren in de herfst me heel down, lamlendig en energieloos te voelen begonnen met lichttherapie. Zelf heb ik een lamp waar ik voor moet zitten en het was dan ook leuk om eens een lichttherapiebril uit te proberen.

Over mijn lamp ben ik erg tevreden en ik voel me echt energieker. De bril heeft hetzelfde effect, maar het werkt wel anders. Bij de lamp ga ik er rustig voor zitten en met de bril kun je dingen doen. Hieronder mijn voors- en tegens.

Pluspunten

 • Je kunt doen wat je wilt en je bent niet gebonden aan één plek
 • Het is fijn dat je gemakkelijk de bril overal mee naar toe kunt nemen in de stevige case
 • Doordat hij drie standen heeft voor je neus past hij op diverse afmetingen hoofden
 • 4 lichtstanden om uit te kiezen is prettig
 • De app erbij werkt prettig. Zo weet je wanneer je de bril op moet zetten en het donker moet maken in huis. Ook kun je het synchroniseren met je agenda zodat je meldingen krijgt.

Minpunten

 • Op een gegeven moment gaat het dragen zeer doen op je neus.
 • Het is toch best lastig kijken met zo’n bril en fel licht op.
 • De bril was voor mijn kleine hoofd te groot (maar nu heb ik een kindermaat hoofd hoor)
 • De app adviseert je melatonine te nemen. Mijn advies is om dit NOOIT zonder overleg met een arts te doen. Het kan bij verkeerd gebruik juist je hele bioritme in de war brengen.

Voor meer informatie over de bril kijk je op www.myluminette.com

Gebruik de kortingscode “HEALTHYJUF om 10% korting op je aankoop te krijgen.

Disclaimer

Dit artikel bevat een toegestuurd product. Meer informatie hierover lees je hier.

Lees ook: 10 tips om beter te slapen

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf