augustus 15, 2016

NIJMEEGSE FAVORIETEN

Toen ik ooit voor de liefde de trein instapte richting Nijmegen en de Waal zag opdoemen vlak voor het binnen rijden van het station voelde ik het gelijk. Dit is een stad naar mijn hart!

De relatie liep op de klippen, maar de liefde voor Nijmegen bleef. Nu mijn nieuwe en tevens liefde van mijn leven aan de andere kant van het land woont (Delft) kwam het er eigenlijk niet meer van om naar Nijmegen te gaan. Tot afgelopen zomer.

Gewapend met een fles zonnebrandcrème (want in Nijmegen is het altijd een paar graadjes warmer), zonnebril, een zomers outfitje en mijn vent ging ik op pad. de Nijmeegse Vierdaagsefeesten waren bezig en je snapt dat het absoluut geen toeval was dat wij er ook waren!

We namen een OV-fiets (en dat is tevens mijn eerste tip!) om zo gemakkelijk de stad rond te crossen. Vervolgens gingen we de volgende plekjes af:

KOFFIEBAR BAIRRO ALTO
Vlak achter de grote markt zit dit leuke zaakje verstopt. Vanwege de naam lijkt het misschien zo dat ze alleen maar heerlijke koffietjes serveren, maar niets is minder waar! Ik kom hier juist graag voor de heerlijke broodjes.

IMG_2482 (2)

Een broodje bedolven onder een weldaad aan verse ingrediënten.

Neem nou dit heerlijke broodje van kaas met gegrilde paprika, balsamico, tomaat, rucola en walnoten en zaden. Ik ben zo’n Hollander die van veel houdt (hoezo less is more?) en dat krijg je hier tegen een prima prijs en alles is vers! Het is een populair zaakje, dus je moet geluk hebben om een plekje te bemachtigen, maar als je dan eenmaal zit kom je heerlijk bij van alle drukte. Vergeet niet de heerlijke limonade te proberen voor je weer verder gaat shoppen.

 

PRIKKELS
Prikkels doet aan multitasken. Dit is namelijk een soepbar, ijssalon èn hotelletje ineen. Het leuke van dat laatste is dat ze verschillende kamers hebben met ieder een ander stijl. Ontworpen door verschillende, lokale ondernemers. Zo is er de “make my day”-kamer, de “smeltkroes” en de “samosa”.

De soepjes hier zijn erg lekker, maar ze serveren ook salades en broodjes. Daarnaast hebben ze heerlijk ijs, dus mocht je net als ik meer zin hebben in wat fris, koud en zoetigs ben je hier aan het juiste adres! Over dat adres gesproken. Prikkels kun je bovenaan de Hezelstraat al zien zitten. Handig!

 

MAKE MY DAY CONCEPTSTORE
Oh ik hou van dit winkeltje! Zóveel leuke spulletjes en kleding. Een bron van inspiratie en het bevindt zich ook nog eens in de leukste straat winkelstraat van Nijmegen: de Stikke Hezelstraat. Voorheen zat hier ook lunchtentje Louis, maar die is er nu uit. Daarentegen zit de kapper er nog steeds. Jaja, this shop has it al. Hetgeen ik vooral leuk vind zijn de spulletjes en kleding die ze verkopen. Het is stoer en eigenwijs.

Make My Day

Zoveel leuke spulletjes bij conceptstore Make My Day

 

BAKKER AREND

Bakker Arend

Een bakker naar mijn hart!

Toen ik jaren geleden dit bakkertje binnenliep, liep ik een bakkerijtje binnen zoals hij hoort te zijn. Biologisch, een tikkeltje alternatief en een assortiment waar het water me van in de mond liep. Toen ik vervolgens een mueslibol bestelde en deze thuis op at met een laagje appelstroop en een dikke plak oude kaas was het alsof er een engeltje in mijn mond pieste, zó lekker! Het is mijn grootste favoriet van Nijmegen en ik verlaat de stad niet zonder hier wat lekkers te hebben gehaald. Naast de befaamde mueslibollen hebben zo ook zalige havermoutkoekjes, spinazie-fetabroodjes en broodjes met olijven. Mjammie! Je vindt bakker Arend in de Lange Hezelstraat.

DE KAAIJIMG_2526 (2)

Dit is geen winkeltje, geen lunchtentje of een geweldig bakkerijtje. Nee, dit is DE Kaaij, een culturele smeltkroes van live muziek, foodtrucks, strand, kunst, theater en kinderactiviteiten. Het bevindt zich onder de Waalbrug en is gemakkelijk te bereiken vanaf het centrum. Vrijwel de gehele zomer kun je er genieten van de knusse gezelligheid. Het lijkt een beetje op de parade, maar dan gratis, relaxter, kleinschaliger en aan het water.

Ik heb er een heerlijke halve kip gegeten tijdens een ondergaand zonnetje met live muziek voor mijn snufferd.

Tot slot nog even de Vierdaagse Feesten meegepikt, want ook dat is Nijmegen!

 

Wat vond jij van mijn tips? Laat het weten in een reactie hieronder.

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf