december 8, 2016

POMPOEN CHAI LATTE

Toen ik laatst pompoen over had van een heerlijke pompoenrisotto leek het mij een goed idee om eindelijk eens een pompoen spice latte te maken. Hiervoor heb je pompoenkruiden nodig, die in Nederland overeenkomen met speculaas- en koekkruiden. Iedereen heeft dat wel in zijn keukenkastje staan en zeker als het net Sinterklaas is geweest.

Meer dan zeker wist ik dat ik deze kruiden ook nog had staan en zo impulsief als ik altijd werk begon ik enthousiast al koffie te zetten en de pompoen te pureren en dook toen pas mijn kruidenkastje in. Ik zocht me een ongeluk, maar geen koekkruid te vinden! Dan maar met de chaikruiden, die je ook gebruikt bij een chai latte, vast ook heel lekker met pompoen.

Inderdaad, het was heerlijk! Zeker met een verdwaald (chocolade) kruidnootje waar je gek genoeg nog wel hele voorraden van hebt…

Wel gauw opdrinken voor de slagroom smelt!

Ingrediënten

Voor een heerlijk verwenmoment voor 1 persoon

  • 1 el pompoenpuree. Dit maak je door een restantje geroosterde pompoen met een staafmixer te pureren.. Je kunt dit ingrediënt overigens ook helemaal weglaten. Dan heb je een gewone chai latte.
  • 200 ml melk
  • espresso
  • druppeltje vanille essence
  • 1/2 tl chaikruiden
  • slagroom

Bereiding

  1. Zet een espresso en pureer ondertussen de blokjes pompoen met een staafmixer.
  2. Verwarm de melk tezamen met de vanille en chaikruiden in een pannetje (magnetron kan ook).
  3. Doe onderin je glas de pompoenpuree, giet hier overheen een shot espresso en tot slot de kruidige melk.
  4. Megalekker met zelfgeklopte slagroom (met suiker!)

Mmmmm! Keihard genieten dit.

 

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 HealthyJuf